پرینتر چیست؟

پرینتر چیست - تاریخچه پرینتر
فهرست موارد گفته شده در این مقاله :

فهرست مطالب

ریشه لغوی چاپ یا همان پرینت (Print)

عده ای از ایرانیان اعتقاد بر این دارند که کلمه چاپ از چاو گرفته شده است که نام پولی در عصر ایرانیان بوده که در مرور زمان با نام چاپ و پرینت نامیده شده است. از دیگر کلماتی که به معنای پرینت است می‌توان به باسعه و طبع اشاره نمود. برخی نیز کلمه چاپ را برگرفته از لغت چاپنا که کلمه ای هندی است می‌دانند. در حال حاظر کاربران بیشتر از گزینه پرینت به منظور چاپ اسناد و تصاویر خود استفاده می‌کنند که در اصل معنای واقعی پرینت و چاپ  چاپخش (پخش کردن) می‌باشد که عمل چاپ با استفاده از دستگاه های پرینتر انجام می‌شود.

پرینتر چیست؟

تاریخچه پرینتر (چاپگر) – پرینتر چیست؟

تاریخچه پرینتر و ورود صنعت چاپ در دنیا را می‌توان بیش از 1 صده همزمان با اختراع دستگاه کپی یا همان زیراکس که در حال حاظر این نام (Xerox) برند کپی می‌باشد دانست. در اواسط سال 1938 شخصی بنام Chester Carlson اولین دستگاه کپی را تولید و به جهان ارائه کرد. این شخص که کارمند تبل یک اداره بود و از درد پا و آرتروز رنج می‌برد در تخیلات خود هر روز بر این فکر بود که ای کاش یک شی جادوئی بود که می‌توانست با قرار دادن یک برگه چند عدد دیگر را برابر اصل تحویل مردم دهد سرانجام چستر در خانه خود شروع به اختراع دستگاه زیراکس کرد. (با استفاده از روی و سولفور)

پس از ابداع دستگاه کپی زیراکس، متخصصین و مهندسین بسیاری توانستن این اختراع را کامل تر کنند و به تولید انبوه برسانند. یکی از همین مهندسینGray start  بود که از ایده Carlson استفاده کرد و در سال 1977 توانست با اضافه کردن تکنولوژی لیزر و پرتوی آن صنعت چاپ را بصورت گسترده تری در دنیا به جهانیان معرفی نماید.

در طول زمان پرینترهای مکانیکی که بصورت دستی کار می‌کردند و از زنجیر و اجزای بسیار سنگین و بزرگی تشکیل شده بودند کم کم جای خود را به پرینترها و دستگاه‌های کپی آنالوگ دادند. با گذشت زمان پرینترهای سوزنی و نسل جدید پرینترها و دستگاه‌های کپی دیجیتال لیزری و جوهرافشان توسط کمپانی های معروف و بزرگ دنیا روانه بازار شدند.

تاریخچه پرینتر در ایران

جالب است بدانید، تکنولوژی و صنعت چاپ از زمان قاجار وارد ایران شد.

در گذشته و در نبود پرینتر و دستگاه‌های کپی تمامی کتابها توسط دست و با بکارگیری نیروی کار بوده. بدین دلیل است که کتابهای قدیمی دست نویس ارزش بسیاری را دارند. اسکندریه، آتن و روم با بکار گیری از خطاتان و نساخان شاهکارهای بسیاری را تا زمان قرون وسطی از خود به جای گذاشتند و به دلیل محدود بودن دست نویس ها این آثار ارزش بسیاری داشتند و هر کسی توان دسترسی به آنها را نداشته و عده ای خاص می ‌توانستند از این کتابها بهره مند شوند. جالب اینجاست در آن دوره به دلیل نبود کاغذ، دست نویس ها نوشته هارا روی برگ درخت و پوست حیوانات حک می‌کردند.

پرینتر چیست؟ - تاریخچه صنعت چاپ

تاریخچه کاغذ

مسلمانان طرز ساخت و تولید کاغذ را از چینی ها آموختند و توانستند با استفاده از الیاف گیاهی آنرا ریز و خمیر کنند و بصورت لایه نازک برروی سطحی فشرده و آب آنرا کامل کنند. کاغذ اولین بار در جهان اسلام تولید و به کشورهای اروپایی و دیگر کشورها راه یافت چراکه سرزمین مسلمانان همواره ارتباط بسیاری با مدیترانه داشتند و از این رو راز تولید کاغذ را یافتند. از این جهت می‌توان شروع صنعت چاپ را در چین جستجو نمود و جالب اینجاست تکنولوژی حال حاظر چاپ در کشور چین بصورت بسیار انبوه با تولید بسیار زیاد پرینترها و دستگاه‌های کپی از دیگر کشورها پیشی گرفته است.

دسته بندی چاپ

دسته بندی چاپ را می‌توان در سه دسته چاپ برجسته، چاپ مسطح و چاپ گرد تقسیم نمود و انواع و شیوه های چاپ را در تعداد بسیاری همچون چاپ اوزالید، چاپ باسمه ای، چاپ سری، چاپ سنگس، چاپ فلزی، چاپ زیروگرافی، چاپ عکس، چاپ استنسیلی، چاپ افست، چاپ فلکسو، چاپ مخمل، چاپ پارچه، چاپ ترموگرافی، چاپ لترپرس، چاپ داغی، چاپ ایچینگ،چاپ ملخی، چاپ تامپو، چاپ هلیوگراور( روتوگراور) و بسیاری دیگر که روز به روز به نام های آنها اضافه می‌شود تقسیم نمود.

پرینتر چیست؟ - تاریخچه صنعت چاپ - طرز کار پرینتر

طرز کار پرینتر

پرینترها در تکنولوژی حال حاظر به سه دسته پرینترهای سوزنی، لیزری و جوهرافشان تقسیم می‌شوند و اما عمده تفاوت آنها در نحوه پرینت گرفتن آنها از اسناد می‌باشد.

در پرینترهای سوزنی از تکنولوژی هد استفاده می‌شود و پرینتر با دستوری که از رایانه می‌گیرد کلمات و اعداد را با استفاده از سوزن موجود در هد با زدن ضربه برروی کاغذ مخصوص برروی برگه چاپ می‌کند. پرینترهای لیزری با بکار گیری از لیزر این امر را انجام می‌دهند. بدین گونه که قطعه ای به نام فورمتر دستورات لازم را به پرینتر داده، کاغذ را بسمت لیزر و کارتریج هدایت کرده و پرینتر بعد از چاپ اشکال و نوشته ها در قسمت هیتر دستگاه عمل پخت تونر را برروی برگه انجام خواهد داد.

پرینترهای جوهرافشان با استفاده از هد مخصوص که تشابه جزئی با هد پرینترهای سوزنی دارد عمل چاپ عکس و نوشته ها را انجام می‌دهند. نکته مهم در مورد پرینترهای لیزری و جوهرافشان این است که در پرینترهای لیزری از پودری به نام تونر و در پرینترهای جوهرافشان از جوهر استفاده می‌شود.

کمپانی زیراکس - نیویورک - الایات متحده - پرینتر چیست؟ - برند های تولید کننده دستگاه پرینتر

کمپانی های سازنده پرینتر

اچ پی HP : شرکت hp و شرکت آمریکایی اچ پیتوسط دو برادر Hewlett و  Packard (هیولت پاکارد) در سال 1939 افتتاح گردید.

کانن  Canon : شرکت کنون یا کانن در سال 1933 توسط دو ژاپنی به نام های یوشیداگورو و اوچیداسوبورو بنیان گذاری شد و توسط تاکشی میتارایی تاسیس گردید.

برادر  Brother: شرکت برادر در سال 1908 در ناگانو ژاپن توسط یاشی هیرو و توشیکازو تاسیس گردید.

سامسونگ Samsung : شرکت  سامسونگ در سال 1938 در دائگو کره جنوبی توسط لی بیونگ چول تاسیس شد.

پاناسونیک Panasonic : شرکت پاناسونیک توسط ماتسوشیتا کونوسوکه در سال 1918 در کشور ژاپن تاسیس گردید.

شارپ  Sharp: شرکت شارپدر سال 1912 توسط تاکوجی هایاکاوا در اوساکای ژاپن تاسیس گردید.

توشیبا  Toshiba : شرکت توشیبادر سال 1939 در کشور ژاپن احداث شد.

اپسون Epson : شرکت اپسون در کشور ژاپن در سال 1947 توسط یامامورا تاسیس شد.

لکس مارک  Lexmark : شرکت لکس مارکدر سال 1991 در کشور آمریکا توسط پاول روک افتتاح شد.

کونیکا مینولتا  Konica Minolta : شرکت کونیکا مینولتا در سال 2003 در کشور ژاپن توسط مایاتوشی ماتسوزکی افتتاح گردید.

زیراکس Xerox : شرکت آمریکایی زیراکس در سال 1906 توسط جوزف سی ویلسون تاسیس شده است که یکی از بنیان گذاران صنعت پرینتر می‌باشد.

ریکو Ricoh : شرکت ریکو در سال1936 در کشور ژاپن تاسیس و شروع بکار کرد.

مواد مصرفی پرینتر

مواد مصرفی پرینترها بنا به نوع لیزری، سوزنی و جوهرافشان بودن آنها متفاوت می‌باشد. در پرینترهای لیزری از تونر برای چاپ پرینت بر روی کاغذ استفاده شده و اصلی ترین هزینه ای که مشتری بمنظور چاپ باید بپردازد هزینه کاغذ و خرید کارتریج یا شارژ تونر کارتریج می‌باشد. در پرینترهای سوزنی و ریبون کاغذ مخصوص چاپ و ریبون آنها ماده مصرفی این چاپگرها محسوب می‌شوند. در انتها در پرینترهای جوهرافشان از جوهر مخصوص برای چاپ اشکال و نوشته های برروی کاغذ استفاده می‌شود.

محبوب ترین مدل های پرینتر در سال 1398

در ایران، پرینترهای لیزری اچ پی hp و پرینتر کانن  Canonبرای مصارف خانگی و ادارات بیشترین فروش و خدمات را از آن خود کرده‌اند و در ارگانها و شرکتهای بزرگ پرینترهای لیزری برادر استفاده بیشتری نسبت به دیگر رقبای خود داشتند. همچنین در پرینترهای جوهرافشان پرینتر های اپسون Epson نقش بسیاری را برای استفاده در شرکتها و مصارف خانگی داشته اند.

از جمله پرینترهای پر فروش HP می‌توان به پرینتر 1102، پرینتر HP2035، پرینترHP LaserJet 127 اشاره کرد.

از پرینترهای محبوب کانن میتوان به : کانن LBP3010 و پرینتر MF237 اشاره کرد.

در پرینتر های شرکت برادر، پرینتر برادر MFC-2700 نام پر فروش ترین پرینتر از برند برادر را به خود اختصاص داده است.

و در نهایت در برند اپسون : پرینتر اپسون L805 از پرفروش ترین و محبوب ترین پرینترهای سال 1398 در ایران بوده است.

سرویس پرینتر سیاه و سفید لیزری از 50 تا 150 هزار تومان - مناسب برای بازه های 2 الی 12 ماه - تهران پرینتر

سرویس پرینتر

سرویس پرینتر و تعمیر پرینتر یکی از دغدغه های بسیاری از کاربران پرینتر در شرکتها ‌می‌باشد و بدلیل هزینه های زیاد مواد مصرفی و چاپ و همچنین اهمیت کیفیت پرینت، همواره برای کاربران این امر مسئله بزرگی بوده است. حال کاربران باید دقت داشته باشند اگر انتظار یک پرینت مناسب با کیفیت و بدون دردسر را دارند نباید از سرویس پرینتر و تعمیر پرینتر در زمان خود غافل شوند. چراکه سرویس نکردن به موقع پرینتر می‌تواند عواقب و هزینه های بسیاری را برای مشتری داشته باشد.

سرویس پرینتر رنگی لیزری از 70 تا 200 هزار تومان - مناسب برای بازه های 2 الی 12 ماه - تهران پرینتر

پرینتر بنا به استفاده و تعداد پرینتی که روزانه برای کاربر انجام می‌دهند نیاز به سرویس دارد. سرویس دوره ای پرینترها در شرکتها و دفاتری که کار زیادی با پرینتر دارند می‌بایست در طول سال در فواصل 3 ماه، 4 ماه و 6 ماه بنا بر کارکرد پرینتر سرویس شوند. در مصارف خانگی و یا مصارف دفاتری که پرینت روزانه چندانی ندارند این مدت زمان به صورت یک سال یکبار توصیه می‌شود.

سرویس پرینتر جوهرافشان از 80 تا 150 هزار تومان - مناسب برای بازه های 2 الی 12 ماه - تهران پرینتر

بطور مختصر می‌توان سرویس پرینتر را در چند قسمت تقسیم نمود. تست اجزای پرینتر، تست کارکرد و سرعت چاپ پرینت و کیفیت پرینت جزئی از تست های پرینتر می‌باشد. سرویس اجزای مصرفی پرینتر کارتریج و یونیت های پرینتر  از جمله درام، لیزر، فیوزینگ و شستن قابها و کاغذ کش ها و گریس کاری چرخ دنده ها به همراه تمیز کردن برد فورمتر پرینتر، برد پاور جزء مختصری از کارهایی است که می‌توان در قبال سرویس کردن دستگاه باعث طول عمر بیشتر دستگاه مشتری شود.

درخواست مشاوره رایگان - مشاوره کاملا رایگان برای مشتریان - تهران پرینتر
صفحه اینستاگرام شرکت تهران پرینتر | با دنبال کردن صفحه اینستاگرام تهران پرینتر از محصولات کارکرده برای فروش با خبر شوید. پرینتر
کانال تلگرام شرکت تهران پرینتر | با عضویت در کانال تلگرام تهران پرینتر از آخرین اخبار صنعت چاپ باخبر باشید.

کلیدواژه ها : تاریخچه پرینتر – پرینتر چیست؟ – طرز کار پرینتر – سرویس پرینتر – محبوب ترین مدل های پرینتر در ۱۴۰۲ – مواد مصرفی پرینتر – کمپانی های سازنده دستگاه پرینتر

5/5 - (14 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *